Information om vad som händer med larmtelefoner i hissar vid nedstängning av 2G- och 3G- nätet år 2023–2025 

De flesta operatörer kommer att stänga av 3G-nätet först pga. den fyller en begränsad funktion, 2G och 4G används i större utsträckning.  Det innebär att de flesta 3G-nät kommer att vara avslutade under år 2023 och 2G-nät avslutas under 2025. Exakt hur länge 2G- och 3 G-näten lever kvar kommer att variera beroende på operatör och läge.

Ett flertal länder runtom i världen har redan stängt ner sina 2G- och 3G nät till förmån för 4G.

Vad innebär det för er som har en larmtelefon installerade i era hissar? 

Vi tror på framförhållning. Vi vill att era hissar ska vara godkända och säkra med en fungerande telefon och vi är även medvetna över den kommande stora efterfrågan av nya telefoner när vi närmar oss avstängningstider för 3G-och 2G-nät.

Vi vill därför informera er om vilka telefoner som kommer att fungera med 4G. Om ni har en nödtelefon som är märkt med 4G VoLTE eller en Gateway 4G VoLTE som ersatt en fast linje behöver man inte göra någonting. Alla äldre telefoner som till exempel Safeline 2000 och 3000 som är kopplade till GSM måste tyvärr bytas ut eller kopplas till en Gateway.

Vi kommer att genomföra en inventering av våra kunders telefoner och kommer i god tid att kunna informera er vilket alternativ som passar er bäst.

Om ni har några frågor är ni alltid välkomna att höra av er till oss.
Ha en bra dag önskar vi på Hissen AB